Mimmi fann mycket glädje i vävstolen och det kringarbete som behövdes, sedan de yngsta barnen flyttat ut på 50-talet. Mycket tid gick åt till att samla gamla tyger, som klipptes till remsor för att sedan användas till trasmattor. Men hon vävde också mattor av garn. På en av bilderna ser man en ihoprullad matta stående på väven. Den låg i trappan och hallen i övervåningen från 40- eller 50-tal och fram till 90-talet. (Jo, det är klart att den tvättades ibland.) Vilken slitstyrka!

När det gällde mattor av garn, så kunde hon själv producera det. Hon hade en spinnrock med slända och allt som krävs för att spinna garn. Men i vilken omfattning hon spann själv eller köpte garn är oklart. Det som är ganska säkert är att hos många av barnbarnen och deras barn ligger det mattor som hon en gång i tiden vävde.

Det hela började med att hon tog en vävkurs 1928, när familjen bodde i Solhem. Sedan höll hon på till 1967. Då var det dags att pensionera det gamla utedasset, till förmån för ett modernt badrum inomhus. Och tyvärr för Mimmi blev det hennes vävkammare som då togs i anspråk.

Håll markören över en bild, så ser du (en del av) bildtexten
Klicka på en bild, så öppnas ett bildspel, som du kan styra med pilarna på sidorna.

Saknar du något i texten?

Kom gärna med förslag på tillägg och ändringar!